Test av faderslinjen = Y-STR  DNA (2 män)

Y DNA

Y DNA finns i Y-kromosomen, alltså den manliga könskromosom som kvinnor saknar. Det är anledningen till att kvinnor inte har något Y-STR DNA och därför inte kan testas med denna analysmetod. Y-STR DNAt förändras mycket sällan och därför kan man använda denna analys inom genealogin (släktforskningen) för att bestämma var ens manliga förfäder kommer från. Man kan också jämföra två släktled för att se om man har en gemensam faderslinje. Mutationsfrekvensen för 20 markörer är ungefär en mutation per 22 generationer. Det går också att konstatera om två män tillhör samma faderslinje. Dock kan man inte säga om man är bröder, kusiner eller om den gemensamma anfadern levde på 1900-talet eller för hundratals år sedan. Y-STR DNA-testet är ett mycket användbart test för att öka säkerheten för t ex ett syskontest med bröder.

Test av två manliga personer ingår i priset. Pris: Endast 1995 kronor

Tillägg:

  • Alternativt DNA-prov, t ex tandborste, kindtand, hörapparat med öronvax eller näsduk: 895 kronor per prov.
  • Ytterligare person, t ex bror, son, far, farbror, sonson eller kusin på faderssidan: 975 kronor per person.
  • Ytterligare testpaket. Om du vill ha testkitet uppdelat och skickat till olika adresser, även utomlands: 95 kronor per extra paket eller adress. Ett testpaket till en adress ingår naturligtvis i grundpriset för ett test.
  • Expressleverans gör att du normalt får Y STR DNA-tester, ej alternativa DNA-prover, inom 5 vardagar efter att vi mottagit dina prover. Övriga tester går ca 4 dagar snabbare än med vanlig postgång. 250 kronor i tilläggsavgift.

Vårt laboratorium, DDC, är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla certifieringarna.

Beställ nu för endast 1995 kronor!