Ohjeet vanupuikkonäytteen ottamiseen*

*Alla olevat ohjeet EIVÄT koske ”Raskaudenaikaista isyystestiä”. Katso erilliset ohjeet testipakkauksesta.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi älä juo kahvia tai teetä, syö ruokaa tai käytä tupakkatuotteita tuntiin ennen testin tekemistä.

Testipakkauksesi sisältää:

• 1 näytteenottolomake
• 1 testikuori, jossa 4 vanupuikkoa henkilöä kohden (2 käärettä, joissa 2 testitikkua molemmissa)
• 1 vastauskuori

Puhtaus ja huolellisuus ovat kaiken testaustoiminnan A ja O. Siksi on tärkeää, että luet ohjeet läpi, kunnes ymmärrät ne, ja noudatat niitä kohta kohdalta jokaisen testattavan henkilön osalta.
Pese kätesi huolellisesti ennen näytteenottoa ja suojaa ja puhdista käyttämäsi työtaso. Varo koskettamasta vanupuikkojen vanupäitä. Suunnittele näytteenotto niin, että voit ottaa kaikki näytteet samalla kertaa, jos mahdollista.
Lähetä DNA-näytettä sisältävät vanupuikot takaisin meille mahdollisimman pian. Jos otat näytteet eri aikoina, on tärkeää, että jo näytteenottoon käytetyt vanupuikot säilytetään kuivassa, viileässä ja suojattuna näytekuoressamme tai puhtaassa paperikuoressa, mutta ei koskaan muovissa.

Muista, että kaikki DNA-materiaali tuhoutuu ajan myötä. DNA:n pahimpia vihollisia ovat kosteus, home, auringonvalo ja lämpö. Siksi älä koskaan säilytä näytteitä muovissa.

 

Ohjeet kohta kohdalta

HUOMAA: Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ÄLÄ juo kahvia tai teetä, syö ruokaa tai käytä tupakkatuotteita kahteen tuntiin ennen näytteenottoa.

1. Ota testikuori henkilölle 1 ja täytä kaikki testikuoren tiedot. Kirjoita selkeästi.

2. Avaa testitikkujen kääre ja pyörittele vanupuikon kärkeä posken sisäpuolella 30 sekuntia, 10 kertaa ylös ja alas poskisolujen keräämiseksi. Huomaa, että keräät irtonaisia ihosoluja, EI sylkeä.

3. Ota vanupuikko suusta ja anna kuivua ilmassa noin 30 minuuttia ennen kuin laitat sen näytekuoreen. Laita vanupuikko esimerkiksi ylösalaisin lasiin tai lepäämään kynän päälle. HUOM! Älä koskaan kosketa sormilla vanupuikon vanupäätä.

4. Toista näytteenotto kaikilla neljällä vanupuikolla jokaiselle testattavalle henkilölle ja laita kaikki saman henkilön vanupuikot kyseisen henkilön näytekuoreen.

5. Täytä näytteenottolomake kaikkien testattavien henkilöiden osalta. Näytekuoressa ja näytteenottolomakkeessa olevien tietojen on vastattava toisiaan.

6. Sulje kaikki näytekuoret ja laita ne vastauskuoreen. Postita se meille mahdollisimman pian.

TÄMÄN JÄLKEEN:
Saat tuloksen PDF-tiedostona tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Eri DNA-testien analyysiajat löytyvät verkkosivuiltamme kunkin DNA-testin tuotesivulta.