Kysymyksiä ja vastauksia

Tänne olemme koonneet yleisimmät kysymykset ja vastauksemme.

Kyllä voit. Isyys- ja äitiystestien osalta takaamme vähintään 99,999 % tarkan tuloksen, jos molemmat vanhemmat osallistuvat. Jos vain toinen vanhemmista testataan yhdessä lapsen kanssa, takaamme vähintään 99,9 % tarkan tuloksen. Ruotsalaiset tuomioistuimet pitävät 99,9 % tarkkaa tulosta riittävänä todisteena isyys- tai äitiystapauksissa. Ainoat poikkeukset tästä takuusta ovat ne harvinaiset tapaukset, joissa biologinen isä on testatun isän lähisukulainen, eli testattavan miehen veli, isä tai poika. Syynä voi olla myös luonnollinen, mutta harvinainen mutaatio. Tällaisissa tapauksessa poikkeukset on kerrottu testiraportissa. Jos käy ilmi, että testattu vanhempi ei ole testatun lapsen isä tai äiti, testi antaa aina 100 % varman tuloksen. Useimmiten testissä saadaan vielä paljon suurempi todennäköisyysprosentti kuin takaamamme vähimmäistodennäköisyys. Tulos on usein korkeampi kuin 99,99999 %, vaikka äiti ei osallistuisikaan testiin.

On tärkeää huomioida, että laboratoriomme DDC takaa testituloksen olevan sataprosenttisesti oikea, sillä kaikki näytteet testataan aina kahdesti. Voit siis luottaa siihen, että tulos on oikea.

Lapsi saa kaikki geeninsä vanhemmiltaan, joten tiedetään, että lapsen DNA-profiilin on löydyttävä vanhemmilta, puolet isältä ja puolet äidiltä. Mutta sisaruustestissä, joka tehdään ilman vanhempien näytteitä, tätä tietoa ei voida soveltaa ja teoriassa kahdella sisaruksella voi olla täysin erilaiset DNA-profiilit, mikä voidaan tulkita niin, että ne eivät liity toisiinsa ollenkaan. Tämä riski on kuitenkin niin pieni, että sitä ei ole ehkä koskaan tapahtunut historian aikana, ja on siksi merkityksetön. Esimerkki kuitenkin havainnollistaa sisaruustestauksen haasteita.
Tämän vuoksi suosittelemme, että sisaruustesteihin otetaan mukaan yhden tai useamman tunnetun vanhemman näytteet, etenkin jos testataan puolisisaruksia. Jos vanhempien testaaminen ei ole mahdollista, suosittelemme ottamaan mukaan mahdollisimman monta sisarusta. Voi hyvin olla, että vasta kolmannella tai neljännellä sisaruksella on sama epätavallinen DNA-profiili kuin testattavalla sisaruksella ja näin voidaan saada varmempi vastaus biologisesta suhteesta. Jos testataan veljeksiä keskenään, suosittelemme Y-STR DNA -testiä sisarustestin sijaan.

Kyllä, analysoimme erilaisia ​​materiaaleja. Jotkut ovat parempia kuin toiset. Lue Vaihtoehtoinen DNA-näyte -sivulta, mitkä ovat parhaat, mutta muista, että vaihtoehtoinen DNA-näyte, kuten hammasharja, hammastikku, kudos tai laastari, ei aina tuota analysoitavaa DNA:ta. Tämä voi johtua siitä, että näytteessä ei yksinkertaisesti ole DNA:ta tai että se on tuhoutunut vääränlaisen säilytyksen vuoksi. Lue myös seuraava säilytykseen liittyvä kysymys.

Tulos lähetetään tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos haluat saada tuloksen sähköpostin sijaan puhelimitse tai tavallisella postilla, se onnistuu myös. Ota meihin yhteyttä, niin järjestetään asiat

Kyllä, näytteenotto on täysin kivutonta. Raaputat poskien sisäpuolta noin puoli minuuttia testitikkua kohden. Testiin tarvitaan neljä testitikkua jokaiselta henkilöltä.

Kyllä, se onnistuu, mutta jos vain mahdollista, suosittelemme, että otat näytteet meidän lähettämillä testitikuilla. Tavalliset kaupan vanupuikot on valmistettu puuvillasta, joka ei ole DNA-vapaata. Meidän vanupuikkomme on valmistettu synteettisestä DNA-vapaasta materiaalista. Jos et kuitenkaan ajallisten rajoitusten vuoksi voi odottaa testipakkaustamme, voit käyttää tavallisia vanupuikkoja vähintään neljä kappaletta henkilöä kohden, mieluiten kuusi. Raavi poskien sisäpuolta noin puoli minuuttia ja anna kuivua vähintään 30 minuuttia. Laita ne sitten puhtaaseen kirjekuoreen. Omien vanupuikkojen käyttäminen ei maksa ylimääräistä.

Isyys-, äitiys- ja sisaruustestien vastaukset saapuvat yleensä 5-9 arkipäivän kuluessa. Testit, joissa käytetään vaihtoehtoisia DNA-näytteitä, vievät hieman kauemmin, kuten myös muut testit.

Olemme toimineet Skandinaviassa vuodesta 2005 ja olemme panostaneet tehokkaaseen organisaatioon sekä edullisiin hintoihin. Kun Pappatest.se aloitti toimintansa Ruotsissa, puolitimme DNA-testien hinnat. Vaikka olemme edelleen edullisin, tarjoamme tuplatestauksen ja 20 markkerin testin ansiosta markkinoiden luotettavimmat DNA-analyysit. Tästä syystä meistä on tullut Ruotsin suurin DNA-testien verkkopalvelu.

Ei, testi ei ole epämiellyttävä, se ei satu eikä aiheuta haittaa. Sinun ei siis TARVITSE ilmoittaa kenellekään, että teet testin, mutta suosittelemme, että molemmat vanhemmat testataan.

Testiraportti on englanninkielinen, mutta saat yksityiskohtaisen vastauksen ja helposti ymmärrettävää tietoa myös ruotsiksi tai millä tahansa pohjoismaisella kielellä. Testiraportissa kerrotaan myös tilastollinen todennäköisyys prosentteina, esimerkiksi isyyden todennäköisyys 99,9999997 % tai sisaruuden todennäköisyys 98,95 %. Testiraportissa on lueteltu myös kaikkien tutkittujen markkerien yksityiskohtaiset tulokset, joita voit tarvita tulevaisuudessa.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?