Y-STR DNA (isälinja)

229 

Testi kertoo, kuuluuko kaksi miespuolista henkilöä samaan isälinjaan.

Testipakkaus 2 henkilölle
Ilmainen toimitus
Toimitus 1-2 arkipäivässä
Käsittelyaika 5-8 arkipäivää

Kuvaus

Y-DNA löytyy Y-kromosomista, eli miehen sukupuolikromosomista, joka naisilta puuttuu. Tästä syystä naisilla ei ole Y-STR DNA:ta, joten heitä ei voida testata tällä menetelmällä. Y-STR DNA muuttuu hyvin harvoin ja siksi tätä analyysiä voidaan käyttää sukututkimuksessa selvittämään, mistä miespuoliset esi-isät ovat peräisin. Tällä voidaan myös verrata kahta sukulinjaa keskenään ja nähdä, onko niissä yhteinen isälinja. 20 markkerin mutaationopeus on noin yksi mutaatio 22 sukupolvea kohden. Testiä voidaan myös käyttää vertaamaan, kuuluvatko kaksi miestä samaan isälinjaan. Testi ei kuitenkaan kerro, ovatko testatut miespuoliset henkilöt keskenään veljeksiä, serkkuja, vai elikö heillä yhteinen esi-isä 1900-luvulla tai satoja vuosia aiemmin. Y-STR DNA-testi on erittäin hyödyllinen esimerkiksi testatessa veljesten sisaruutta kun oletettu isä ei ole saatavilla testiin.

Jos haluat, että testipakkaus jaetaan ja lähetetään kahteen tai useampaan eri osoitteeseen, tilaa Jaettu testipakkaus -lisäosa ja anna lisäosoite maksun yhteydessä. Testipakkauksen lähettäminen yhteen osoitteeseen sisältyy kaikkien DNA-testiemme perushintaan.

Yhteistyölaboratoriomme DNA Diagnostics Center (DDC) on Yhdysvaltojen luotetuin laboratorio, joka tekee yli 75 % kaikista yksityisistä isyystesteistä Yhdysvalloissa. DNA-testimme tehdään DDC:n Dual Process™ -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että kaikki näytteet ajetaan kahdesti 100 % varmuuden takaamiseksi. DDC on korkeimpien standardien (AABB ja ISO 17025) mukaan sertifioitu laboratorio luotettavuuden takaamiseksi. Täältä näet luettelon kaikista heidän sertifikaateistaan.