Sisaruustesti

Alkaen 229 

Sisaruustestillä voidaan selvittää täysi- ja puolisisaruus. Perushintaan sisältyy kaksi oletettua täysi- tai puolisisarusta ja tunnetut vanhemmat.

Ilmainen toimitus
Toimitus 1-3 arkipäivässä
Käsittelyaika 6-10 arkipäivää

Kuvaus

Sisaruustesti ei aina anna yhtä luotettavaa tulosta kuin isyys- tai äitiystesti, mutta tämä ei johdu analyysin huonommasta tasosta, vaan genetiikasta. Valitettavasti emme voi etukäteen tietää, minkälaisen lopputuloksen testi antaa, mutta onnistumisen todennäköisyyttä voi parantaa muutamilla keinoilla. Tunnettujen vanhempien (vaikka he eivät olisikaan yhteisiä) mukaan ottaminen testiin on erittäin suositeltavaa ja se sisältyy hintaan. Voit myös lisätä testiin muita sisaruksia (lisämaksusta).

Sen ansiosta, että testaamme vähintään 20 markkeria, saamme erittäin varmoja vastauksia valtaosassa tapauksista. Jos testatuilla sisaruksilla on epätyypillisempi yhdistelmä DNA-markkereita, voi tulos olla melkein yhtä varma kuin isyystestissä. Jos DNA-markkereiden yhdistelmä on yleisempi, vastaus muuttuu hieman epävarmemmaksi.

Sisaruustestin tulosten ymmärtäminen saattaa olla hieman hankalaa, sillä sukulaisuustestauksessa ei koskaan ole selkeää ”kyllä tai ei” -vastausta. Sukulaisuuden, kuten isovanhemmuuden tai sisaruuden, todennäköisyys lasketaan aina tilastollisesti ja tulos esitetään raportissa sukulaisuuden todennäköisyysprosenttina:

    • 90 % tai korkeampi: DNA-testin tulos tukee todennäköistä sukulaisuutta
    • 9 % – 89 %: epäselvä tulos, testiin tarvitaan lisähenkilöitä
    • Alle 9 %: DNA-testin tulos ei tue sukulaisuuden todennäköisyyttä

 

Jos sukulaisuuden todennäköisyys (PRI) on täyssisaruustestissä 92 %, tulos voidaan tulkita: ”On 92 % todennäköisyys, että testattavat henkilöt ovat täyssisaruksia keskenään.”

Tulosta voidaan täydentää myös Y-STR DNA -testillä, joka kertoo, kuuluvatko miespuoliset henkilöt samaan isälinjaan. Jos testataan vain miespuolisia henkilöitä, voi olla parempi tehdä Y-STR DNA-testi sisaruustestin sijaan. Vastaava äitilinjan testi on mitokondriaalinen DNA-testi, joka voidaan tehdä sekä naisille että pojille. Miehiltä mitokondrioiden DNA ei kuitenkaan siirry heidän lapsilleen.

Jos haluat, että testipakkaus jaetaan ja lähetetään kahteen tai useampaan eri osoitteeseen, tilaa Jaettu testipakkaus -lisäosa ja anna lisäosoite maksun yhteydessä. Testipakkauksen lähettäminen yhteen osoitteeseen sisältyy kaikkien DNA-testiemme perushintaan.

Yhteistyölaboratoriomme DNA Diagnostics Center (DDC) on Yhdysvaltojen luotetuin laboratorio, joka tekee yli 75 % kaikista yksityisistä isyystesteistä Yhdysvalloissa. DNA-testimme tehdään DDC:n Dual Process™ -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että kaikki näytteet ajetaan kahdesti 100 % varmuuden takaamiseksi. DDC on korkeimpien standardien (AABB ja ISO 17025) mukaan sertifioitu laboratorio luotettavuuden takaamiseksi. Täältä näet luettelon kaikista heidän sertifikaateistaan.

 

Lisätiedot

LISÄHENKILÖT

Ei lisähenkilöitä, 1 lisähenkilö (+79 €), 2 lisähenkilöä (+158 €)