mtDNA (äitilinja)

259 

Testi kertoo, jakavatko kaksi henkilöä (naispuolisia tai poikia) saman äitilinjan. Mitokondrioiden DNA:ta, mtDNA:ta, löytyy mitokondrioista ja se periytyy vain äidiltä lapsille. Tämä DNA mutatoituu erittäin harvoin, mikä tekee siitä erittäin sopivan sukututkimukseen, kun halutaan verrata äitilinjoja ja päätellä sukulaisuutta tai alkuperää äidin puolelta. Sisaruksilla on sukupuolesta riippumatta sama mtDNA, mutta veljet eivät siirrä sitä lapsilleen.

Testipakkaus 2 henkilölle
Ilmainen toimitus
Toimitus 1-2 arkipäivässä
Käsittelyaika 2-3 viikkoa

Kuvaus

Mitokondriaalinen DNA, lyhennettynä mtDNA, löytyy mitokondrioista, solujemme voimalaitoksista. Ne eivät ole solun ytimessä kuten muu DNA, ja ne periytyvät vain äidiltä, eivät isältä. Tämä DNA mutatoituu erittäin harvoin, mikä tekee siitä erittäin sopivan sukututkimukseen, kun halutaan verrata äitilinjoja ja päätellä sukulaisuutta tai alkuperää äidin puolelta. Sisaruksilla on sukupuolesta riippumatta sama mtDNA, mutta veljet eivät siirrä sitä lapsilleen.

Euroopasta on toistaiseksi löydetty seitsemän erilaista alkuäitiä, joita kutsutaan Eevan seitsemäksi tyttäreksi Bryan Sykesin samannimisessä kirjassa.

Jos haluat, että testipakkaus jaetaan ja lähetetään kahteen tai useampaan eri osoitteeseen, tilaa Jaettu testipakkaus -lisäosa ja anna lisäosoite maksun yhteydessä. Hinta 95 SEK lisäosoitetta kohden. Testipakkauksen lähettäminen yhteen osoitteeseen sisältyy kaikkien DNA-testiemme perushintaan.

Yhteistyölaboratoriomme DNA Diagnostics Center (DDC) on Yhdysvaltojen luotetuin laboratorio, joka tekee yli 75 % kaikista yksityisistä isyystesteistä Yhdysvalloissa. DNA-testimme tehdään DDC:n Dual Process™ -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että kaikki näytteet ajetaan kahdesti 100 % varmuuden takaamiseksi. DDC on korkeimpien standardien (AABB ja ISO 17025) mukaan sertifioitu laboratorio luotettavuuden takaamiseksi. Täältä näet luettelon kaikista heidän sertifikaateistaan.